پنجشنبه ۰۱ شهريور ۱۳۹۷ ۱۱:۴۲ ۴۰۸ مرتبه ۰

سبزیجات در پیشگیری از سرطان

سیر

سیر عطر و طعم غذا را بهبود می بخشد و از این رو، یکی از پر مصرف‌ترین مواد غذایی در جهان است، اما بوی ناخوشایندی که در نتیجه خوردن سیر حاصل می شود بسیاری را نیز از مصرف این ماده غذایی منصرف می کند. با این وجود، ترکیبات گوگردی موجود در سیر که موجب بوی بد دهان می شوند، می توانند به جلوگیری از تشکیل موادی در بدن که زمینه ساز سرطان هستند، تسریع ترمیم DNA، و نابودی سلول های سرطانی کمک کنند. همچنین، سیر در مبارزه با باکتری های مرتبط با ابتلا به سرطان معده موثر عمل می کند و همچنین نقش ان در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ ثابت شده است. 

بروکلی

این محصول حاوی ترکیبی به نام سولفورافان است، که آنزیم های محافظ بدن را تقویت کرده و مواد شیمیایی زمینه ساز سرطان را از بدن خارج می سازد. مطالعه دانشگاه میشیگان نشان داده است که سوفلورافان سلول های بنیادی سرطانی - آنهایی که به رشد تومور کمک می کنند - را هدف قرار می دهد. توصیه می شود این محصولات به صورت خام یا بخارپز مصرف شوند، زیرا قرار دادن در مایکروویو موجب نابودی بیشترین فواید ضد سرطانی آنها می شود.

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی رنگ قرمز خود را مدیون یک ماده شیمیایی گیاهی به نام لیکوپن است. لیکوپن یک آنتی اکسیدان است، که گوجه فرنگی غنی‌ترین منبع برای آن محسوب می شود. لیکوپن با کاهش خطر سرطان پروستات پیوند خورده است، و همچنین توانایی خود را در توقف رشد برخی سلول های سرطانی، مانند پستان، ریه و اندومتریال نشان داده است.

برای کسب بیشترین فواید سلامت لیکوپن باید گوجه فرنگی را به صورت پخته یا فرآوری شده - به عنوان مثال، رب یا سس گوجه فرنگی - مصرف کنید، زیرا فرآیند حرارت دادن میزان لیکوپن موجود در گوجه فرنگی که بدن قادر به جذب آن است را افزایش می دهد. از دیگر منابع خوب برای لیکوپن می توان به هندوانه، گریپ فروت صورتی، و فلفل دلمه ای قرمز اشاره کرد.

توت ها

توت ها در میان بهترین منابع آنتی اکسیدان ها قرار دارند، که می توانند رادیکال های آزاد را خنثی سازند. رادیکال های آزاد ترکیبات ناپایداری هستند که می تواند موجب آسیب سلولی شده و ابتلا به بیماری، از جمله سرطان، را در پی داشته باشند.

به عنوان مثال، توت فرنگی حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و اسید الاجیک است. مورد دوم خواص محافظت در برابر سرطان را از طریق تقویت آنزیم هایی که مواد زمینه ساز سرطان را از بین برده و رشد تومورها را کند می سازند، ارائه می کند. همچنین، توت فرنگی حاوی فلاونوئیدها است که یک آنزیم موثر در آسیب DNA و ابتلا به سرطان ریه را سرکوب می کنند.

هویج

هویج یکی دیگر از منابع عالی برای آنتی اکسیدان های قوی، از جمله کاروتنوئیدهای آلفا کاروتن و بتا کاروتن است. بتا کاروتن به کند کردن آهنگ رشد سلول سرطانی کمک می کند و همچنین از سلول ها در برابر آسیب وارده از سموم محافظت می کند.

سبزیجات برگدار

سبزیجات برگدار نه تنها سرشار از مواد مغذی مختلف مانند فیبر، آهن، و کلسیم هستند، بلکه از خواص ضد سرطانی نیز بهره می برند. اسفناج و دیگر سبزیجات برگدار مانند کیل و برگ چغندر سوئیسی، منابعی عالی برای آنتی اکسیدان لوتئین هستند که از آسیب رادیکال های آزاد با از بین بردن آنها در بدن محافظت می کند. لوتئین تاثیرگذاری خود در پیشگیری از سرطان های دهان، مری، معده را نشان داده است.

تمامی حقوق این سامانه برای مرکز تحقیقات سرطان دستگاه گوارش محفوظ می باشد | تولید ۱۳۹۶